Loopbaanbegeleiding

“Dat is koren op zijn molen”
(Hij zal dat meteen gebruiken als argument voor wat hij toch al wilde)

Bij loopbaanbegeleiding help ik je de bij jou passende en gewenste loopbaanrichting helder te krijgen. Ik ondersteun je door samen te onderzoeken bij welke loopbaankeuze jouw interesses, kwaliteiten en drijfveren het beste tot hun recht te komen. Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen met vragen over hun werk of hun carrière. Het kan gaan om stress op het werk of problemen met collega’s. Maar heel vaak gaat het erover dat je twijfelt over de baan die je nu hebt en dat je eigenlijk al weet dat je iets anders wilt maar niet weet wat. Voel je niet de uitzondering want weet dat 50% van alle Nederlanders zijn/haar werk niet leuk vindt en dat 25% er zelfs ziek van wordt. Volgens Gerald Sturman, auteur van de bestseller “Gezocht: een baan die bij me past” passen mensen vaak niet in hun functie omdat ze bij toeval in een baan rollen, zonder te kijken welke omgeving het beste past bij hun persoonlijkheid en hun manier van werken en leren. Studenten komen van school met het idee dat ze hun droombaan zelf kunt maken. Maar bewust kiezen voor een baan wordt enorm overschat. Na hun opleiding kijken mensen eens rond en nemen de eerste de beste baan die ze tegenkomen. Er zijn er maar weinig die in een baan terechtkomen omdat ze zeker weten wat ze willen en wat voor omgeving het beste past bij hun persoonlijkheid en hun manier van werken en leren.

Het vinden van de best passende loopbaankeuze betekent dat je tijd moet investeren; stil staan bij wie je bent, uitzoeken waar je goed in bent en onderzoeken waar je interesses liggen en of jouw droombaan echt binnen bereik ligt. Verder zul je tijd moeten investeren in het orienteren en verkennen van de mogelijkheden en daarna in het ‘trechteren’ van de meest reeele opties. Ten slotte maak je zelf de keuze(s) die het dichtst liggen bij je interesses, competenties, ideeen, etc.

Ik kan je op een professionele wijze hierbij helpen. Een individueel traject start met een intakegesprek. In dit gesprek worden de huidige situatie en de wenselijke acties besproken. Er wordt door mij een inschatting van het aantal benodigde gesprekken gegeven. Behalve de gesprekken en huiswerkopdrachten kunnen een persoonlijkheidsvragenlijst en een competentie en interessetest onderdeel zijn van dit traject. Ik beschik over goede tests (die je vanachter je PC thuis kunt maken). Ik help je inzicht te krijgen in wat je kunt en wilt en welk soort werkzaamheden goed bij je passen. Ik help je een persoonsprofiel en een actieplan te maken, zodat je in staat bent om concrete stappen te zetten.

Het loopbaanbegeleidingstraject bestaat uit ongeveer 6 tot 8 gesprekken van 1½ uur. In principe vinden de gesprekken 1 x per 14 dagen plaats.