Referenties

Laura uit Winterswijk:
“Ik ben door Petra als coach van Career & Kids begeleid. Anders dan de titel suggereert heb ik zelf geen kinderen, maar wel moeite mijn tijd in te delen en prioriteiten te stellen. Hierdoor ben ik in een burn-out terecht gekomen. Petra heeft me zeer goed begeleid en was heel fijn om gesprekken met haar te hebben. Het is een fijngevoelige vrouw, die niet gericht is op resultaat in eerste plaats, maar op jouw als persoon. Er werd gekeken naar wat ik nodig had op dat moment. Het heeft me inzicht in mezelf en mijn tijd gegeven. Het gaf mij ook inzicht in welke plek “het werk” in mijn leven in neemt. Nu ben ik hersteld en werkzoekende en zie het vinden van een passende baan vol vertrouwen tegemoet”. (Laura heeft inmiddels een baan!)

 Annet uit  Neede:
“Na een langdurige werkloosheid ben ik via het UWV in contact gekomen met Petra. Samen hebben we een aanpak uitgewerkt om voor mij weer een passende baan te vinden. De werkervaring en inzet waren aanwezig maar door Petra heb ik een stuk zelfbewustzijn gecreëerd en, wat het belangrijkste was, het leren verwoorden hiervan. Het bewust worden van je capaciteiten en dat kunnen overbrengen op andere mensen en dat met positief gevolg. Binnen een paar maanden was ik terug op de arbeidsmarkt en wel in een job die precies bij me past. Haar aanpak is gericht op de persoon die voor haar zit. Door in te spelen op mijn persoonlijkheid en werkervaring  kon ze ruim de tijd nemen voor de aspecten die voor mij belangrijk waren. Onze samenwerking was in een ongedwongen persoonlijke sfeer, heel prettig. En als tip voor nieuwe klanten, Petra is dol op een cracker met kaas”

 Lisette uit Haaksbergen:
“Iedereen komt op een punt dat ie keuzes moet maken. Zowel privé als op carrière vlak. In 2008 heb ik die transitie doorgemaakt. Ik wist dat ik dingen anders moest gaan doen, wist alleen nog niet hoe, waar en wanneer. Petra heeft mij toen als coach en counselor terzijde gestaan. Niet met kant en klare adviezen maar middels gesprekken heeft zij mij inzichten gegeven. Die hebben geleid tot de keuzes die ik toen heb gemaakt en nu nog voor sta. Ik heb de counseling als zeer waardevol ervaren. Het heeft ertoe geleid dat ik evenwichtiger in het leven sta. weet waar ik naar toe wil en hoe ik dat wil bereiken.”

 Yvonne uit Groenlo:
“Na 10 jaar voor een bedrijf te hebben gewerkt, moesten er 7 personen uit in verband met te weinig werk. Ik was er 1 van en kwam in de WW terecht op een leeftijd van 52 jaar. Ik solliciteerde op heel veel vacatures. Soms kreeg ik een brief terug, maar meestal hoorde ik helemaal niets. Toen werd ik door het UWV naar Petra verwezen. Zij leerde mij sollicitatiebrieven schrijven en een goede CV te maken. Ook hielp ze mij mijn goede en slechte eigenschappen op papier te zetten. Die kon ik gebruiken bij de sollicitatiegesprekken. Ik oefende dit soort gesprekken met Petra en ook gingen we met mijn/ons netwerk aan de slag. Hierdoor begon ik mezelf zekerder te voelen. Met het laatste sollicitatiegesprek is zij mee geweest. Wanneer ik stil viel, vulde Petra mij aan. Na dit gesprek werd al gezegd dat ze mij geschikt vonden. De eerste 3 maanden heb ik via een proefplaatsing gewerkt (met behoud van uitkering). Daarna kreeg ik een tijdelijk contract en nog steeds werk ik met veel plezier! Mijn conclusie is: met al het werk van Petra heb ik ondanks mijn leeftijd een baan, waar ik graag werk en mij thuis voel.”